Hvad kan man med 5G? Vi forklarer og guider

Forstå hvad 5G er og hvilke muligheder, netværksteknikken giver, når vores 5G-ekspert Lasse Olsen fortæller om fremtidens netværk.

Hvad kan man med 5G? Vi forklarer og guider

5G kommer til at forandre verden som vi kender den. Det er praktisk talt alle enige om – både dem der er for og imod 5G. Vi forklarer og guider til 5G, så du kan forstå mulighederne med fremtidens netværk – og ikke mindst forstå, hvad 5G egentlig er for noget.

Fra 2G til 3G til 4G til 5G

Da vi gik fra 2G til 3G begyndte vi at ane kontuerne til de muligheder, der ville komme med vores mobiltelefoner, netværk og den opkoblede verden. Det var dog formentlig kun de færreste, der for alvor havde forstået, hvordan verden med tiden ville ændre sig takket være nye netværksteknologier.

Da vi så gik fra 3G til 4G begyndte flere at se og forstå, hvor mobilteknologien kunne føre os hen. Streaming til tjenester til musik, video og gaming er kommet i kølvandet på 4G og mobile bredbåndsløsninger er også blevet mainstream. Samtidig begyndte vi også at benytte det mobile internet til flere og flere sundhedsrelaterede ting, både hos private og virksomheder.

Hastighederne med 4G var dog ikke høje nok til, at man kunne gå all in på mobile tjenester over 4G-nettet. Latenstiden var også for høj til, at sundhedssystemer og offentlige instanser kunne lancere nye banebrydende tjenester til gavn og glæde for samfundet. Det ændrer sig i takt med, at 5G ruller ud verden over. Mulighederne bliver pludselig mange og det vil helt ændre nogle fundamentale muligheder i samfundet omkring om.

Se også: Danske teleselskaber med 5G

5G-ekspert fortæller om mulighederne

Sammen med 5G-netværk.dks 5G-ekspert Lasse Olsen tager vi dig ved hånden og fører dig trygt og sikkert ind i 5G-universet.

Vi forklarer begreber, taler om datahastigheder, selvkørende biler, gaming, intelligent design og dykker ned i de muligheder, der åbner op i takt med at 5G breder sig mere og mere ud.

Se også:

Frygt for 5G – er det skadeligt for mennesker?

Mange frygter også 5G. Rigtig god 5G-dækning kræver mange 5G-master og -antenner og det betyder højere koncentration af mobilstråling.

Spørgsmålet er, om 5G er farligt. Videnskabelige undersøgelser siger ind til nu, at der ikke er bevis for, at mobilstråling skulle være skadeligt for mennesker. Uanset, om du er for eller i mod 5G, så med i videoen øverst i artiklen og forstå, hvad 5G kan og vil.

Se også: Forstå 5G